meplus-ret-tm.png svar

Slik forstår du stomien din

Akkurat som du er unik, er hver eneste stomi unik. Stomier har ulik størrelse og kan være rund, oval eller ha en uregelmessig form. Den kan stikke ut eller ligge flatt mot huden.  

Stomier har også noen likheter. Alle stomier bør være glinsende, fuktige og ha en rød farge, akkurat som innsiden av munnen. En stomi har ikke nerveender, derfor kan den ikke gi smerte eller andre følelser. Den har imidlertid mange blodkar, og den kan blø litt hvis den blir irritert eller gnidd på. Dette er normalt, men hvis blødningen blir langvarig eller det kommer blodig utflod fra stomien, må du kontakte lege.1

Valg av det beste posesystemet er avhengig av stomitypen og spesielle fysiske kjennetegn på stomien. Med bare noen klikk kan vår produktveiledning [lenke til Produktveiledning] hjelpe deg til å finne det riktige systemet og tilpasning til din unike stomi og livsstil.

COVID-19

Read the message

Informasjonskapsler  trengs for å få denne websiden til å fungere optimalt. De hjelper oss til å forstå hvordan du bruker websiden, og forbedrer opplevelsen både for deg og andre. Informasjonskapslene på denne websiden brukes kun for trafikkmåling og optimalisering av sidens innhold. Om du fortsetter å surfe på denne websiden godkjenner du bruken av informasjonskapsler. For mer informasjon om hvordan du tar bort informasjonskapslene følg instruksjonene hvordan blokkere og unngå informasjonskapsler.

Lær mer om  vår cookie policy.