Reisetips

Det blir tatt ekstra forholdsregler for sikkerhet ved flyplasser og andre trafikknutepunkter over hele verden. Litt forhåndsplanlegging og forståelse av både sikkerhetsregler og dine personvernrettigheter kan hjelpe deg slik at du unngår problemer på reisen og kan nyte den.

Du skal særlig huske på at alle sikkerhetskontroller skal utføres med høflighet, verdighet og respekt. Du kan be om sikkerhetskontroll i et avlukket område på alle flyplasser i USA og de fleste internasjonale destinasjoner.

Her er noen flere tips som kan gjøre reisen enklere:

  • Klipp opp alle oppklippbare hudplater hjemme.
    • Selv om gyldige regler fra United States Transportation Safety Administration (TSA) tillater buede sakser med blad kortere enn 10 cm i håndbagasjen, kan pakking av stomisakser i innsjekket bagasje gjøre at du unngår ekstra sikkerhetskontroll og forsinkelser.
  • Ta med deg en erklæring fra lege som bekrefter ditt behov for stomiutstyr. Du kan også laste ned og skrive ut vårt diskrete TSA-kort som du kan vise til sikkerhetspersonell, dersom de har spørsmål.
    • Reglene fra TSA slår fast at du kan undersøkes uten å måtte tømme eller vise frem stomien din. Det kan imidlertid bli nødvendig at du må foreta egen kroppsvisitering av stomien, etterfulgt av en test av hendene for eventuelle spor av eksplosiver.
    • Hvis du reiser til utlandet, bør du ta med disse opplysningene notert på det/de aktuelle språk. Google Translate [lenke] kan hjelpe til med oversettelsen(e). Hvis du finner ut at du trenger ytterligere utstyr mens du er på reise, er et lokalt apotek et godt utgangspunkt. Den lokale farmasøyten burde kunne skaffe deg det nødvendige utstyret og/eller henvise deg til en lokal klinikk eller et lokalt sykehus slik at du kan få hjelp.
  • Pakk stomiutstyr til minsttre dager i håndbagasjen – i tilfelle din innsjekkede bagasje kommer på avveie.
  • Ta med ekstra utstyr i tilfelle av forsinkelser og/eller leveringsvansker på reisemålet ditt.

NYTTIGE LENKER