meplus-ret-tm.png svar

Et posesystem samler opp urin eller avføring, avhengig av stomitype. I et to-dels system er hudplaten adskilt fra posen; i et en-dels system sitter de sammen. Posetyper omfatter:

Lukkede poser

  • Lukkede poser er utviklet for engangsbruk, og det gjør dem ideelle for spesielle anledninger og intime øyeblikk. Noen foretrekker dem også til bruk i det daglige. Det er ingen tømming eller poselås å ta hensyn til. Når posen er brukt, fjerner du den, legger den i en avfallspose og kaster den.
  • Noen lukkede poser leveres med et filter som er utviklet for å redusere lukt og oppsamling av gass.
  • Disse posene anbefales for Colostomi (hverdagsbruk for noen; spesielle anledninger for andre) and ileostomi (spesielle anledninger). De anbefales ikke for urostomi.

Tømbare poser

  • Noen foretrekker tømbare poser som kan tømmes og gjenbrukes. Disse posene tømmes ganske enkelt ved å ta av klipsen nederst på posen. Dette muligjør en hurtig og enkel tømming.
  • Disse posene anbefales for ileostomi og Colostomi.

Urostomiposer

  • I likhet med andre systemer er urostomiposer tilgjengelige som en-dels og to-dels systemer. Men i motsetning til systemer for Colostomi/ileostomi har urostomiposer en tappekran istedet for en klips. ConvaTec har to typer kraner: Accuseal® kran med ventil eller bøyelig kran som gjør det mulig med enkel tømming.

Informasjonskapsler  trengs for å få denne websiden til å fungere optimalt. De hjelper oss til å forstå hvordan du bruker websiden, og forbedrer opplevelsen både for deg og andre. Informasjonskapslene på denne websiden brukes kun for trafikkmåling og optimalisering av sidens innhold. Om du fortsetter å surfe på denne websiden godkjenner du bruken av informasjonskapsler. For mer informasjon om hvordan du tar bort informasjonskapslene følg instruksjonene hvordan blokkere og unngå informasjonskapsler.

Lær mer om  vår cookie policy.